Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

 Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Βάμου, στα πλαίσια του Περιφερειακού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Αλλάζω για το Κλίμα» οργανώνει δράση και καλεί μαθητές, εκπαιδευτικούς, σχολεία και Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης να πάρουν μέρος στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Κλίμα, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 11π.μ. έως τις 1 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Κοραή στα Χανιά.

Τα σχολεία, μαθητές κι εκπαιδευτικοί, μπορούν να συμμετάσχουν είτε δια ζώσης με εργαστήρια αφίσας / κονκάρδας με μηνύματα για την προστασία του πλανήτη και για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, είτε διαδικτυακά με ανάρτηση υλικού που έχει δημιουργηθεί σε δράσεις και εκδηλώσεις για το θέμα αυτό που θα γίνουν στα σχολεία, στο padlet που έχει δημιουργηθεί για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στη δράση αυτή και για τη διάχυση του υλικού.

Μερικές ιδέες για τη συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης:

§  Μικρό powerpoint σχετικό με το θέμα

§  Βιντεοκλίπ που ετοίμασε η σχολική ομάδα για το Κλίμα

§  Τραγούδι ή μαντινάδες σχετικά με το θέμα

§  Κείμενο που ετοίμασαν οι μαθητές ή επιστολή προς ΜΜΕ

§  Αφίσα ή ζωγραφιά σχετικά με το Κλίμα.

Παρακαλούμε τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να συμμετάσχουν να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής και να αποστείλουν κατάσταση συμμετεχόντων μαθητών και εκπαιδευτικών με αναγραφή του αριθμού μητρώου (ΑΜ) σφραγισμένη και υπογεγραμμένη τον/ην Διευθυντή/ντρια στο kpevamou@gmail.com .

Σκοπός της δράσης αυτής η ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γενικότερα των πολιτών για την Κλιματική Κρίση. Στόχοι είναι η ανάδειξη της ανθρώπινης συμβολής στην Κλιματική Κρίση, η αναζήτηση δράσεων αντιμετώπισης της Κλιματικής Κρίσης, η διαμόρφωση στάσεων και αξιών προστασίας της φύσης, η προώθηση της συνεργασίας και της εργασίας σε ομάδες, η καλλιέργεια της δημιουργικής και κριτικής σκέψης, η ενεργοποίηση μαθητών κι εκπαιδευτικών σε μια παγκόσμια κινητοποίηση για την προστασία του Κλίματος.

Η Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Κλιματική Κρίση, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 έρχεται ως συνέχεια των μαθητικών και νεανικών κινητοποιήσεων για την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την Κλιματική Κρίση, κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν το 2018 από μια 16χρονη μαθήτρια στη Σουηδία, τη Greta Thunberg, κι οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, νέους κι ευαίσθητους πολίτες να δράσουν για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης και για να ληφθούν τα μέτρα που είναι αναγκαία για να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας και τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι τυφώνες, οι καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, που όλα σχετίζονται με την Κλιματική Κρίση και την ανθρώπινη συμβολή σε αυτήν. Είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε στο σχολείο για τα ακραία καιρικά φαινόμενα των ημερών μας, την υπερθέρμανση του πλανήτη και τους καύσωνες, τη σύνδεσή τους με την Κλιματική Κρίση και την ανθρώπινη συμβολή σε αυτήν. Μια ευκαιρία να αναζητήσουμε και να συζητήσουμε λύσεις για το πρόβλημα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου