Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Προκήρυξη Εισαγωγικού Σεμιναρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2018


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Βάμου, στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»  με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οργανώνει σε συνεργασία με τους/τις Υπεύθυνους/ες Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, Εισαγωγικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 10 ωρών, με θέμα:

«Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και καινοτόμων δράσεων»
       
        Στο Σεμινάριο  θα πάρουν μέρος 40 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από σχολεία της Κρήτης κατά προτεραιότητα (στην περίπτωση που θα υπάρξει μεγάλος αριθμός συμμετοχών) σε αρχάριους, οι οποίοι α) έχουν αναλάβει ή  β) ενδιαφέρονται να αναλάβουν την υλοποίηση Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή άλλων καινοτόμων δράσεων (Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών) και δεν έχουν παρακολουθήσει Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Από τους υπόλοιπους, προηγούνται εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν σε Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που συντονίζει το ΚΠΕ Βάμου.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά πατώντας  εδώ μέχρι την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018. Οι Υπεύθυνοι/ες Σχολικών Δραστηριοτήτων παρακαλούνται να κατατάξουν τους εκπαιδευτικούς και να μας στείλουν τα ονόματα των συμμετεχόντων μέχρι την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 στις 12 το μεσημέρι.

        Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και παιδαγωγική στήριξη των εκπαιδευτικών που αναλαμβάνουν Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όσων ενδιαφέρονται να προωθήσουν δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης εντός κι εκτός σχολείου. Στόχος είναι να γνωρίσουν τα προγράμματα και τα Δίκτυα του ΚΠΕ Βάμου και των άλλων ΚΠΕ της Κρήτης, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, καθώς και παιδαγωγικές μεθόδους και τεχνικές που μπορούν να αξιοποιήσουν στο σχολείο τους (ή σε δράσεις εκτός σχολείου) στη διάρκεια του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, να τις δοκιμάσουν οι ίδιοι στην πράξη και να είναι σε θέση να σχεδιάσουν την ένταξή τους στο σχεδιασμό των δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Έτσι θα εμπλουτίσουν τον τρόπο διδασκαλίας τους, θα μπορούν να έχουν εναλλακτικές προσεγγίσεις που θα βοηθούν τη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση μαθητών  και πολιτών.
                Το Σεμινάριο θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Βάμου στο Κεφαλά Αποκορώνου την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου (5 μμ – 9 μμ) και στα Χανιά το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 (9.00 πμ – 3.00 μμ).
        Το ΚΠΕ Βάμου θα καλύψει από το ΤΔΕ του τα έξοδα διατροφής (1 γεύμα την ημέρα, δεκατιανό – καφές) όλων των συμμετεχόντων, τα έξοδα διαμονής των εκπαιδευτικών από άλλες περιοχές της Κρήτης και τη μεταφορά των συμμετεχόντων στο πεδίο (λίμνη Αγιάς).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ      

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου