Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Διαδικτυακή δράση του ΚΠΕ Βάμου για την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Κλίμα

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου οργανώνει διαδικτυακή δράση την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 από τις 11 το πρωί έως τις 12 (για Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) και από τις 2 ως τις 4μμ (για Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση). Η δράση θα περιλαμβάνει ανάρτηση στο διαδίκτυο στα ιστολόγια του ΚΠΕ Βάμου υλικού όπως ζωγραφική, βίντεο, κειμένων, κατασκευών από μαθητές κι εκπαιδευτικούς με μηνύματα για την προστασία του πλανήτη και για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Η συμμετοχή σχολικών ομάδων στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Κλίμα την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 γίνεται με τους παρακάτω τρόπους:

1. Παρέμβαση ή παρουσίαση στη Διαδικτυακή δράση (5 λεπτά για κάθε σχολείο) στις 11 -12 το πρωί για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στις 14.00-16.00 για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε  σύνδεσμο του ΚΠΕ Βάμου στην πλατφόρμα WEBEX.

2. Ανάρτηση κειμένων και υλικού του σχολείου στο wakelet που έχει δημιουργήσει το ΚΠΕ Βάμου για τη δράση

3. Δημοσίευση πρώτου τεύχους του νέου διαδικτυακού περιοδικού του ΚΠΕ Βάμου "Πράσινος Πλανήτης", με αφιέρωμα στο Κλίμα, το οποίο μπορεί κανείς να το δεί εδώ: https://schoolpress.sch.gr/prasinosplanitis/

Σκοπός της δράσης αυτής η ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γενικότερα των πολιτών για την Κλιματική Κρίση. Στόχοι είναι η ανάδειξη της ανθρώπινης συμβολής στην Κλιματική Κρίση, η αναζήτηση δράσεων αντιμετώπισης της Κλιματικής Κρίσης, η διαμόρφωση στάσεων και αξιών προστασίας της φύσης, η προώθηση της συνεργασίας και της εργασίας σε ομάδες, η καλλιέργεια της δημιουργικής και κριτικής σκέψης, η ενεργοποίηση μαθητών κι εκπαιδευτικών σε μια παγκόσμια κινητοποίηση για την προστασία του Κλίματος.

Η Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Κλιματική Κρίση 19 Μαρτίου 2021 αποτελεί συνέχεια των μαθητικών και νεανικών κινητοποιήσεων για την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την Κλιματική Κρίση, κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από μια 16χρονη μαθήτρια στη Σουηδία, τη Greta Thunberg, κι οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, νέους κι ευαίσθητους πολίτες να δράσουν για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης και για να ληφθούν τα μέτρα που είναι αναγκαία για να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας και τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι τυφώνες, οι καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, που όλα σχετίζονται με την Κλιματική Κρίση και την ανθρώπινη συμβολή σε αυτήν.Είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε στο σχολείο για τα ακραία καιρικά φαινόμενα των ημερών μας, την υπερθέρμανση του πλανήτη και τους καύσωνες, τη σύνδεσή τους με την Κλιματική Κρίση και την ανθρώπινη συμβολή σε αυτήν. Μια ευκαιρία να αναζητήσουμε και να συζητήσουμε λύσεις για το πρόβλημα.

Για την προετοιμασία της συμμετοχής μιας σχολικής ομάδας στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Κλίμα την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, στη διάθεση των σχολείων είναι και τα παρακάτω:

1.       Κείμενο με ιδέες και συνδέσμους για υλικό διαθέσιμο διαδικτυακά από το ΚΠΕ Βάμου σχετικά με την Κλιματική Κρίση

2.       Δελτίο Τύπου του Fridays For Future σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης

Οι ιδέες και το υλικό του ΚΠΕ εμπλουτίζεται συνεχώς μέχρι την Ημέρα Δράσης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου