Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Συμμετοχή σε Σεμινάριο Erasmus+ στην Βαρκελώνη, Ισπανία

Στα πλαίσια του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1 “Εκπαίδευση για το Κλίμα, το Περιβάλλον και την Αειφορία” με αρ. σύμβασης 2022-1-EL01-KA122-ADU-000071143, η Ελένη Δεσποτίδου, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ (ΚΕΠΕΑ) Βάμου παρακολούθησε 6ήμερο δομημένο κύκλο μαθημάτων με τίτλο “Outdoors Education” του φορέα Euromentor στις 3-8 Ιουλίου 2023 στη Βαρκελώνη.

Τα μαθήματα διεξαχθήκαν σε εξωτερικούς χώρους/ πεδία με επιμορφωτές τους Jerry Linehan και Miranda DArcy Francis και στο μουσείο με μουσειοπαιδαγωγό την Anna Velázquez.

Διδαχθήκαμε μεθοδολογία για την Εκπαίδευση σε εξωτερικό χώρο (Σχολείο του Δάσους) και την εφαρμόσαμε μέσα από δημιουργικά παιχνίδια, δραστηριότητες και τεχνικές.

Ενημερωθήκαμε για διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα και ανταλλάξαμε εμπειρίες από τη σχολική ζωή και τα προβλήματα στη χώρα μας όπως και για την ενασχόλησή μας με την Outdoors Education.

Διερευνήσαμε τον τρόπο αξιοποίησης εξωτερικών χώρων για διδασκαλία και εφαρμόσαμε την ‘εκτίμηση κινδύνου’ στη οργάνωση της διδασκαλίας μας. Στη συνέχεια σχεδιάσαμε μια πλήρη δραστηριότητα στη φύση και την εφαρμόσαμε.

Μελετήσαμε τρόπους αξιοποίησης της τέχνης στη διδασκαλία μας. Υλοποιήσαμε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο MNAC Μουσείο με δραστηριότητες που μπορούν να εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος όσο και μετά από τα επιμέρους τμήματα που το απαρτίζουν.

Σαν συνέχεια αυτού του σκέλους του προγράμματος εφαρμόσαμε δραστηριότητες που σχετίζονται με την τέχνη όπως black out, Roll a π.χ. Picasso σε εξωτερικό χώρο (πάρκο).













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου