Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2021 - PADLET

Στις 5 Ιουνίου κάθε χρόνο γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Φέτος το σύνθημα είναι «Ξαναφανταζόμαστε, ξαναδημιουργούμε, αποκαθιστούμε».

Δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, όμως μπορούμε να φυτέψουμε δέντρα, να πρασινίσουμε τις πόλεις, να φροντίσουμε τους κήπους μας, να αλλάξουμε τη διατροφή μας, να καθαρίσουμε τα ποτάμια και τις ακτές μας. Είμαστε η γενιά που μπορεί να ζήσει ειρηνικά με τη φύση. Ας ενεργοποιηθούμε, αντί να ανησυχούμε μόνο.

Μπορείτε να παίξετε ένα παιχνίδι για το περιβάλλον στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, δρώντας παράλληλα ατομικά, σε ομάδες και στο σχολείο μας για το περιβάλλον. Μπορείτε ακόμη να παίξετε το διαδικτυακό παιχνίδι του ΚΠΕ Βάμου «Σώσε τον πλανήτη» στα Ελληνικά, Αγγλικά ή Γαλλικά.

Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου έφτιαξε ένα Padlet όπου μπορείτε να βρείτε υλικό, πληροφορίες, μικρά βιντεάκια για το θέμα της Ημέρας Περιβάλλοντος.

     Στο  Padlet αυτό, καλούμε εκπαιδευτικούς και μαθητές να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αναφέροντας τη βιοποικιλότητα, περιβαλλοντικά προβλήματα αλλά και καλές περιβαλλοντικές πρακτικές της περιοχής τους. Το μήνυμα μπορεί να είναι σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω μορφές:

·           Κείμενο

·           Ποίημα ή μαντινάδα, 

·           Ζωγραφιά

·           Φωτογραφία από ένα σημαντικό φυσικό τοπίο της περιοχής μας ή σχετική με περιβαλλοντικό πρόβλημα 

·           ένα άγριο είδος ζώου ή φυτού της περιοχής μας που απειλείται με εξαφάνιση.

·           Βιντεοκλίπ

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να πατήσετε κάτω δεξιά στο + για να προσθέσετε το δικό σας μήνυμα, Τότε θα δείτε ένα πλαίσιο πάνω αριστερά όπου μπορείτε να γράψετε το δικό σας μήνυμα και να βάλετε και εικόνα, ζωγραφιά ή φωτογραφία.

Κι εμείς θα συνεχίσουμε τις επόμενες ημέρες να συμπληρώνουμε υλικό, βίντεο και εικόνες που βρίσκουμε, εμπλουτίζοντας το Padlet για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Στείλτε κι εσείς το δικό σας μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, εδώ!


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου