Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή

Πάρτε κι εσείς μέρος στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή, την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019.
Μια ευκαιρία να συζητήσουμε στο σχολείο για τα ακραία καιρικά φαινόμενα των ημερών μας, την υπερθέρμανση του πλανήτη και τους καύσωνες, τη σύνδεσή τους με την Κλιματική Αλλαγή και την ανθρώπινη συμβολή στην Κλιματική Αλλαγή. Μια ευκαιρία να αναζητήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε.
Για να πάρουμε ιδέες, μπορούμε να δούμε σχετικά βιντεάκια, τις σχετικές αφίσες του ΟΗΕ που έχει μεταφράσει το ΚΠΕ Βάμου ή κάποιες από τις παρουσιάσεις της Ημερίδας που οργάνωσε το ΚΠΕ Βάμου για την Κλιματική Αλλαγή.
 Παρακαλούμε οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία της Κρήτης που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής στο διαδίκτυο πατώντας εδώ (οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να κοινοποιήσουν ταυτόχρονα την πρόθεσή τους στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσής τους) μέχρι την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019.
Οι δράσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν σε χώρο που θα επιλέξει ο κάθε συμμετέχοντας (σχολείο ή άλλος χώρος). Το ΚΠΕ Βάμου, στα πλαίσια της λειτουργίας του υπό ίδρυση Περιφερειακού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Κλιματική Αλλαγή, θα στηρίξει με ιδέες, προτάσεις και άλλους τρόπους τις δράσεις των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή, δημοσιοποιώντας παράλληλα τις δράσεις αυτές για να αποτελέσουν παράδειγμα και να υπάρξουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και διάχυση των ιδεών. Για το λόγο αυτό οι συμμετέχοντες είναι σημαντικό, με την ολοκλήρωση της δράσης, ει δυνατόν την ίδια ημέρα, να μας στείλουν φωτογραφίες από τη δράση τους (εάν υπάρχουν παιδιά στη δράση δε θα πρέπει να διακρίνονται τα πρόσωπα) και, εάν θέλουν, σύντομη περιγραφή. Οι φωτογραφίες και οι περιγραφές των δράσεων αυτών θα αναρτηθούν και στο ιστολόγιο του ΚΠΕ Βάμου (http://kpevamou.blogspot.gr).

1 σχόλιο:

  1. Καλο τοvvideo ομως εναμε ελληνικους υποτιτλους προσαρμοσμενο στην ελληνικη πραγματικοτητα θα ηταν ποιο χρησιμο και για το πλατυ κοινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή