Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Το «Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη» στα Χανιά

Το «Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη» στα ΧανιάΗ Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία συνδιοργανώνει με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου και σε συνεργασία με τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη», την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, 10 το πρωί στα Χανιά, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων. Η παρουσίαση θα γίνει από την Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μαρία Κοντού, η οποία και δημιούργησε το υλικό αυτό.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο με την υπ’ αριθμ. 26-05-2016 Φ14/965 /85448 /Δ1 απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και  Θρησκευμάτων και η ΠΦΠΟ έχει ξεκινήσει να ενημερώνει-εκπαιδεύει  τους εκπαιδευτές του σε όλη τη χώρα.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών για ανάληψη δράσεων στο σχολείο για θέματα που αφορούν τη σχέση ανθρώπου και ζώων. Καθώς ο αριθμός των αδέσποτων ζώων πολλαπλασιάζεται και παράλληλα μεγάλος αριθμός των άγριων ζώων απειλείται με εξαφάνιση, αποτελεί επιτακτική ανάγκη να αλλάξει η στάση του ανθρώπου και οι πολιτικές που ακολουθούνται απέναντι στα ζώα και τη φύση. Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει δημιουργηθεί για τη σχέση ζώων και ανθρώπων, να ευαισθητοποιηθούν για θέματα σχετικά με το περιβάλλον και τη σχέση ανθρώπων και ζώων, να αναλάβουν δράση μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και προγράμματα στο σχολείο τους για το θέμα αυτό.
Για δήλωση συμμετοχής συμπληρώστε την ηλεκτρονική αίτηση. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής από το ΚΠΕ Βαμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου