Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Καθαρισμός παραλιών στον Αποκόρωνα / Cleaning beaches in Apokoronas area

Ο Δήμος Αποκορώνου και η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου πραγματοποίησαν Δράση ευαισθητοποίησης για το πρόβλημα των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, το πρωί. Η δράση αυτή εντάσσεται στην εκστρατεία καθαρισμού ακτών που οργανώνει το Δίκτυο Μεσόγειος SOS σε όλη την Ελλάδα και περιλαμβάνει και καταγραφή στατιστικών στοιχείων για τα είδη των απορριμμάτων που συναντάμε στις ακτές.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε συμβολικός εθελοντικός καθαρισμός των ακτών της Γεωργιούπολης και των Καλυβών Αποκορώνου, με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Γεωργιούπολης, Καλυβών και Βρυσών Αποκορώνου.
Στόχος της δράσης είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μικροί μαθητές, η τοπική κοινωνία αλλά κι οι επισκέπτες των ακτών για την ανάγκη προστασίας των παραλιών, για το πρόβλημα των απορριμμάτων και τις συνέπειες που έχουν στην οικονομία, την υγεία και την οικολογική ισορροπία, για τις εναλλακτικές λύσεις που περιλαμβάνουν τη μείωση των απορριμμάτων, την επαναχρησιμοποίηση, την κομποστοποίηση και την ανακύκλωση. Η προστασία των ακτών και η μείωση των σκουπιδιών σε αυτές δεν είναι δυνατόν να γίνουν πραγματικότητα χωρίς την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των μαθητών, της νεολαίας και όλων των πολιτών, ντόπιων και επισκεπτών.

            Στα πλαίσια της δράσης αυτής, το ΚΠΕ Βάμου παρέδωσε μικρές ξύλινες πινακίδες στα σχολεία, έτσι ώστε οι μικροί μαθητές κι οι εκπαιδευτικοί να ζωγραφίσουν και να τοποθετήσουν στη συνέχεια στις ακτές αυτές τις πινακίδες με μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος και την καθαριότητα των ακτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου