Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Χελιδονίσματα 2016

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία συνδιοργανώνουν την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στις 11 το πρωί τη Δράση
«Χελιδονίσματα 2016».
Η εκδήλωση αυτή θα γίνει στο Άλσος των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά και θα είναι ανοιχτή στη συμμετοχή παιδιών αλλά και ενηλίκων πολιτών.
Τα «Χελιδονίσματα» είναι μια μοναδική εκδήλωση, η οποία αποτελεί καλωσόρισμα στην άνοιξη και τα χελιδόνια, συνδυάζει την κατασκευή πήλινων φωλιών με άλλες εκδηλώσεις (κάλαντα για τα χελιδόνια, παρουσιάσεις κλπ) και προσφέρει χαρά και ικανοποίηση στα παιδιά  αλλά και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Υλοποιείται εδώ και 22 χρόνια από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με άλλους φορείς, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, σε περίπου 35 περιοχές της χώρας τόσο για σχολικές ομάδες όσο και για το ευρύτερο κοινό.
Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά για τον ερχομό των χελιδονιών, το δύσκολο μακρύ τους ταξίδι και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας φωλιές από πηλό. Τα παιδιά παίρνουν μαζί τις φωλιές και αφού στεγνώσουν, τις τοποθετούν στο σχολείο ή στο μπαλκόνι του σπιτιού τους.
Εκτός από την κατασκευή φωλιών από πηλό, θα κατασκευαστούν ταΐστρες για πουλιά με επαναχρησιμοποίηση πλαστικών μπουκαλιών και στεφανιών με χάρτινα λουλούδια για αναβίωση του εθίμου των «Χελιδονισμάτων».

Η συμμετοχή στη δράση αυτή είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου