Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Διήμερο για την προστασία των ακτών στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΠΕ) Βάμου, στα πλαίσια των Δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», που αφορά τα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία και που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς πόρους, οργανώνει Ημερίδα ανοιχτή σε όλους τους πολίτες τη  Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014, με θέμα:
«Δράσεις και τρόποι προστασίας των ακτών»
            Το διήμερο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, στο Νεώριο Μόρο, τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014, από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ και την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα στην παραλία των Αγίων Αποστόλων και θα είναι ανοιχτό στους πολίτες.
            Στόχος του διημέρου είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα ζητήματα διαχείρισης και προστασίας των ακτών, η γνωριμία τους με τη χλωρίδα και την πανίδα των ακτών της Κρήτης, τα ευαίσθητα οικοσυστήματα και οι τρόποι και οι δράσεις προστασίας τους. Σπάνια φυτά και είδη ζώων όπως η θαλάσσια χελώνα Caretta caretta απαντώνται στις ακτές της Κρήτης, ενώ οι αμμοθίνες παίζουν σημαντικό ρόλο. Τα τελευταία χρόνια οι ακτές της Κρήτης δέχονται πιέσεις από το μαζικό τουρισμό και την ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση, ενώ παρουσιάζονται και φαινόμενα διάβρωσης των ακτών. Παράλληλα όμως υπάρχουν προσπάθειες προστασίας με ενεργοποίηση εθελοντών και αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων που δίνουν εναλλακτικές λύσεις με σεβασμό στο περιβάλλον.
            

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά, εδώ.
Ακολουθεί συνημμένο πρόγραμμα του Διημέρου.

                                                                                   
Ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ Βάμου


Ποντικάκης Φώτιος
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου