Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΡΩΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ERASMUS+ ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ ΒΑΜΟΥ

Σεμινάριο στην Πράγα

 Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης / Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ) Βάμου ολοκλήρωσε τις μετακινήσεις σε Σεμινάρια Erasmus+ KA1 στα πλαίσια του πρώτου έτους Διαπίστευσης Erasmus+ που του έχει απονεμηθεί από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών , (Αρ. έγκρισης ΙΚΥ  2023-1-EL01-KA121-ADU-000125830) με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά οκτώ (8) μετακινήσεις σε συνεργασία με την Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων που συμμετέχει στην Κοινοπραξία σε 5 Δομημένους Κύκλους Μαθημάτων Erasmus+, καλύπτοντας και τους 4 στόχους του εγκεκριμένου Σχεδίου Διαπίστευσης Erasmus+ του ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ Βάμου, και συγκεκριμένα τους στόχους:

1.    Ανάπτυξη Καινοτόμων μορφών διδασκαλίας και μάθησης.
2.    Ανάπτυξη και Βελτίωση Ψηφιακής και Εξ Αποστάσεως μάθησης.
3. Προώθηση της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, της διαπολιτισμικότητας και της ευρωπαϊκής διάστασης των φορέων μας.
4.    Ευαισθητοποίηση για την Κλιματική Κρίση και την Αειφορία.

Πιο συγκεκριμένα:

Συμμετέχοντες στο Σεμινάριο στη Ρώμη

Þ     Στην Ρώμη της Ιταλίας (24-28 Ιουνίου 2024), το Σεμινάριο οργανώθηκε από το φορέα ''INFOL EDUCATION ROME'' και είχε θέμα «Υπαίθρια Εκπαίδευση» (στόχοι 1 και 4 του σχεδίου μας). Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Ρουμανία και την Σλοβενία.  

 

 

 

Συμμετέχοντες στο Σεμινάριο στη Μπολόνια

Þ     Στην Μπολόνια της Ιταλίας (30 Ιουνίου-6 Ιουλίου 2024), το Σεμινάριο οργανώθηκε από το φορέα ELA / Erasmus Learning Academy και είχε θέμα «Υπαίθρια Εκπαίδευση» (στόχοι 1 και 4 του σχεδίου μας). Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, την Σλοβακία, την Ισπανία και την Σλοβενία. Εκπαιδεύτρια ήταν η Ιταλίδα Isabel Martinez.

 

 

 

 

 

 

Σεμινάριο στην Πράγα

Þ     Στην Πράγα της Τσεχίας (1-5 Ιουλίου 2024), το σεμινάριο οργανώθηκε και υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από το φορέα ITC και είχε θέμα «Μάθηση με βάση το Παιχνίδι και Παιχνιδοποίηση» (στόχοι 1 και 2 του σχεδίου μας). Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, τη Σλοβακία, την Ισπανία, την Πορτογαλία την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Γερμανία, την Τουρκία και τη Σλοβενία.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σεμινάριο στη Μπολόνια


Þ     Στην Μπολόνια της Ιταλίας (18-24 Αυγούστου 2024), το Σεμινάριο οργανώθηκε από το φορέα ELA / Erasmus Learning Academy και είχε θέμα «Διαπολιτισμική μάθηση και πολιτισμική ποικιλομορφία στην αίθουσα διδασκαλίας" (στόχοι 1 και 3 του σχεδίου μας). Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, την Πολωνία, τη  Μάλτα και το Βέλγιο.

 

 

 

 

 

Στην παραλία της Κοπεγχάγης

Þ     Στην Κοπεγχάγη της Δανίας (26-31 Αυγούστου 2024), οργανωτής του Σεμιναρίου ήταν η Body Mind Academy και είχε θέμα «Διαχείριση του Άγχους: Στρατηγικές - κλειδιά για εκπαιδευτικούς» (στόχος 1 του σχεδίου μας), ένα θέμα επίκαιρο στην εποχή του Κλιματικού και Περιβαλλοντικού Άγχους (Eco-Anxiety) λόγω της Κλιματικής Κατάρρευσης και της απώλειας της Βιοποικιλότητας. Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία. Εκπαιδευτές ήταν οι Δανοί Mette Junker και Peter Junker.

 

 

 

Η συμμετοχή σε προγράμματα Erasmus+ αποτελεί μια μοναδική εκπαιδευτική και πολιτιστική εμπειρία που προωθεί την ειρηνική συνύπαρξη και αλληλοκατανόηση και βοηθάει στη βελτίωση της εκπαιδευτικής μας πρακτικής και στον εμπλουτισμό των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων, ανοίγοντάς μας παράλληλα νέους ορίζοντες.

 

Ρώμη

Υπαίθρια εκπαίδευση στη Ρώμη


Ρώμη



Στη Γέφυρα του Καρόλου στην Πράγα

Πράγα, τα Ρολόγια

Υπαίθρια εκπαίδευση στο Λόφο Ghigi στη Μπολόνια


Μπολόνια στο άγαλμα του Ποσειδώνα

Μπολόνια, το δημαρχείο


Μπολόνια, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση
Μπολόνια, συμμετέχοντες στο Σεμινάριο για Διαπολιτισμική Εκπαίδευση


Μπολόνια, οι Δυο Πύργοι


Συμμετέχοντες Σεμιναρίου Κοπεγχάγης σε πάρκο

Κοπεγχάγη

Κοπεγχάγη στην παραλία σε κύκλο

Κοπεγχάγη, τα κανάλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου