Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΛΥΒΩΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

 

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Βάμου στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και του υποέργου 2, Άξονας προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες σε μετάβαση και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών στις 8 Ιουνίου καθώς και της Δεκαετίας των Ωκεανών 2021-2030  οργάνωσε σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Καλυβών την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, το πρωί, δράση ευαισθητοποίησης για το πρόβλημα των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος

Η δράση περιλάμβανε συμβολικό εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας των Καλυβών Αποκορώνου καθώς και δημιουργία ξύλινων πινακίδων με μηνύματα προστασίας του περιβάλλοντος, των ακτών και θαλασσών. Στη δράση συμμετείχαν 6 εκπαιδευτικοί και 90 μαθητές από τις Α, Γ’, Δ’ και Στ’ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Καλυβών Αποκορώνου.

Στόχος της δράσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μικροί μαθητές, η τοπική κοινωνία αλλά κι οι επισκέπτες των ακτών για την ανάγκη προστασίας των παραλιών, για το πρόβλημα των απορριμμάτων και τις συνέπειες που έχουν στην οικονομία, την υγεία και την οικολογική ισορροπία, για τις εναλλακτικές λύσεις που περιλαμβάνουν τη μείωση των απορριμμάτων, την επαναχρησιμοποίηση, την κομποστοποίηση και την ανακύκλωση. Η προστασία των ακτών και η μείωση των σκουπιδιών σε αυτές δεν είναι δυνατόν να γίνουν πραγματικότητα χωρίς την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των μαθητών, της νεολαίας και όλων των πολιτών, ντόπιων και επισκεπτών.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών (8 Ιουνίου) καθιερώθηκε το 1992 μετά από πρόταση του Καναδά στην Παγκόσμια Σύνοδο του Ρίο. Την ημέρα αυτή, άνθρωποι ενώνονται για να γιορτάσουν και να αναλάβουν δράση για τον κοινό μας γαλάζιο πλανήτη με τον έναν ωκεανό κι ένα κλίμα που μας συνδέουν όλους. Μαζί προσπαθούμε να προστατέψουμε και να βοηθήσουμε στην ανάκαμψη των ωκεανών και του κλίματος που μοιραζόμαστε.

Η Δεκαετία του ΟΗΕ για την Επιστήμη των Ωκεανών και την Αειφόρο Ανάπτυξη (2021-2030) συντονίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο από τη Διακυβερνητική Ωκεανογραφική Επιτροπή της UNESCO.  Η Δεκαετία των Ωκεανών κηρύχθηκε σε μια προσπάθεια να αναστραφεί ο κύκλος υποβάθμισης της υγείας των ωκεανών και να συσπειρωθούν φορείς και οργανώσεις που θα υποστηρίξουν τα κράτη για μια βιώσιμη ανάπτυξη των ωκεανών. Οι ωκεανοί κι η θάλασσα σταθεροποιούν το κλίμα και υποστηρίζουν τη ζωή στη Γη και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.










1 σχόλιο:

  1. Ο κ. Pedro και η επενδυτική του χρηματοδότηση με βοήθησαν να επιτύχω τη χρηματοδότηση του έργου μου με την επιστροφή του επιτοκίου 2% σε αντάλλαγμα για το ποσό του δανείου των 500.000,00 ευρώ για τη χρηματοδότηση του έργου μου και ήταν πολύ γρήγορο και ασφαλές, επομένως θα συμβουλεύσω οποιονδήποτε εδώ αναζητά δάνεια ή επενδυτές να επικοινωνήστε με τον κ. Pedro στο WhatsApp:+1-863-231-0632 Email: pedroloanss@gmail.com
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή