Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Πρόσκληση συμμετοχής σε Διαδικτυακή Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Κλίμα την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου σχεδιάζει την οργάνωση διαδικτυακής δράσης την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 από τις 12 το μεσημέρι έως τις 1. Η δράση θα περιλαμβάνει ανάρτηση στο διαδίκτυο στα ιστολόγια του ΚΠΕ Βάμου υλικού όπως ζωγραφική, βίντεο, κειμένων, κατασκευών από μαθητές κι εκπαιδευτικούς με μηνύματα για την προστασία του πλανήτη και για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Καλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές να πάρουν μέρος στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 με δράσεις στο σχολείο τους και με συμμετοχή στη Διαδικτυακή Δράση του ΚΠΕ Βάμου από τις 12 έως τη 1 το μεσημέρι με σύντομη πεντάλεπτη παρέμβαση από κάθε σχολική ομάδα. Η παρέμβαση μιας σχολικής ομάδας στη Διαδικτυακή Δράση μπορεί να έχει τη μορφή:

1.     Προφορική παρέμβαση εκπροσώπου ή εκπροσώπων της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου

2.       Μικρό powerpoint σχετικό με το θέμα

3.       Βιντεοκλίπ που ετοίμασε η σχολική ομάδα για το Κλίμα

4.       Τραγούδι ή μαντινάδες σχετικά με το θέμα

5.       Κείμενο που ετοίμασαν οι μαθητές σχετικά με την Ημέρα Δράσης

6.       Παρουσίαση αφίσας ή ζωγραφιών σχετικά με το Κλίμα.

Δηλώσεις συμμετοχής στη Διαδικτυακή Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης γίνονται πατώντας εδώ.

Σκοπός της δράσης αυτής η ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γενικότερα των πολιτών για την Κλιματική Κρίση. Στόχοι είναι η ανάδειξη της ανθρώπινης συμβολής στην Κλιματική Κρίση, η αναζήτηση δράσεων αντιμετώπισης της Κλιματικής Κρίσης, η διαμόρφωση στάσεων και αξιών προστασίας της φύσης, η προώθηση της συνεργασίας και της εργασίας σε ομάδες, η καλλιέργεια της δημιουργικής και κριτικής σκέψης, η ενεργοποίηση μαθητών κι εκπαιδευτικών σε μια παγκόσμια κινητοποίηση για την προστασία του Κλίματος.

Η Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Κλιματική Κρίση 19 Μαρτίου 2021 αποτελεί συνέχεια των μαθητικών και νεανικών κινητοποιήσεων για την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την Κλιματική Κρίση, κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από μια 16χρονη μαθήτρια στη Σουηδία, τη Greta Thunberg, κι οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, νέους κι ευαίσθητους πολίτες να δράσουν για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης και για να ληφθούν τα μέτρα που είναι αναγκαία για να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας και τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι τυφώνες, οι καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, που όλα σχετίζονται με την Κλιματική Κρίση και την ανθρώπινη συμβολή σε αυτήν.Είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε στο σχολείο για τα ακραία καιρικά φαινόμενα των ημερών μας, την υπερθέρμανση του πλανήτη και τους καύσωνες, τη σύνδεσή τους με την Κλιματική Κρίση και την ανθρώπινη συμβολή σε αυτήν. Μια ευκαιρία να αναζητήσουμε και να συζητήσουμε λύσεις για το πρόβλημα.

Για την προετοιμασία της συμμετοχής μιας σχολικής ομάδας στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Κλίμα την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, μπορούν εκπαιδευτικοί και μαθητές να αξιοποιήσουν:

1.       Κείμενο με ιδέες και συνδέσμους για υλικό διαθέσιμο διαδικτυακά από το ΚΠΕ Βάμου σχετικά με την Κλιματική Κρίση

2.       Δελτίο Τύπου του Fridays For Future σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης

Οι ιδέες και το υλικό του ΚΠΕ θα εμπλουτίζεται συνεχώς μέχρι την Ημέρα Δράσης.

Μπορείτε να δείτε τις παρεμβάσεις των ομάδων ή να αναρτήσετε την δική σας στο wakelet

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου