Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Πρόσκληση συμμετοχής σε δράση για το Σπιζαετό (για Δημοτικά σχολεία ΠΕ Χανίων)

 Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Βάμου στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και του υποέργου 2, Άξονας προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες σε μετάβαση και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στα πλαίσια της συνεργασίας του με την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία καλεί εκπαιδευτικούς και σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική δράση ενημέρωσης με θέμα τον απειλούμενο:

 

«Σπιζαετό»

 

Στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί η ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ στην περιοχή της Κρήτης για την προστασία του Σπιζαετού, η εκπαιδευτική ομάδα της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ θα επισκεφτεί τα Χανιά την περίοδο 30 Μαΐου έως 3 Ιουνίου για να υλοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις με θέμα τον απειλούμενο Σπιζαετό σε 4 Δημοτικά Σχολεία της περιοχής.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών κι εκπαιδευτικών και εμμέσως γονέων και τοπικής κοινωνίας κάθε σχολείου σχετικά με τον απειλούμενο Σπιζαετό και τη σημασία προστασίας της βιοποικιλότητας και της φύσης. Στόχοι της δράσης είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τους κινδύνους εξαφάνισης ειδών και συγκεκριμένα του Σπιζαετού και τη σημασία της διατήρησης της οικολογικής ισορροπίας, και να ευαισθητοποιηθούν γι’ αυτά με βιωματικό τρόπο.

Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθούν δράσεις σε 4 Δημοτικά Σχολεία των Χανιών στις 30 Μαΐου έως 3 Ιουνίου.

Την ημέρα αυτή, μαθητές κι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν από μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας σχετικά με τον απειλούμενο Σπιζαετό και θα ακολουθήσουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Η δράση θα έχει διάρκεια 2 σχολικών ωρών.

Παρακαλούμε οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής στο διαδίκτυο πατώντας ΕΔΩ.

Τέλος, παρακαλούμε οι συμμετέχοντες να αποστείλουν στο e-mail του ΚΠΕ Βαμου kpevamou@gmail.com την κατάσταση συμμετεχόντων μαθητών και εκπαιδευτικών με σφραγίδα και υπογραφή από το/τη Διευθυντή/ντρια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου