Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΠΕ ΒΑΜΟΥ TΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2021

 

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Βάμου προγραμματίζει την υλοποίηση περιορισμένου αριθμού εκπαιδευτικών διαδικτυακών προγραμμάτων για τον Ιανουάριο του 2021.

Τα προγράμματα αυτά θα είναι διάρκειας 1-2 διδακτικών ωρών, ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες των μαθητών και θα υλοποιούνται στο χώρο της διαδικτυακής σχολικής τάξης.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα από τα οποία μπορούν να επιλέξουν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί είναι τα εξής:

1)    «Αλλάξτε συμπεριφορές: ΑνακυκλωSOSτε!». Στόχος του Προγράμματος είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές-τριες με την έννοια και τη σπουδαιότητα της μείωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης, απορριμμάτων.  Να μάθουν τι και πως πρέπει να ανακυκλώνουν, και να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση.  (Επαναχρησιμοποίηση υλικών για την κατασκευή χρήσιμων αντικειμένων - Εξοικονόμηση πόρων).

2)    «Το νερό είναι στοιχείο και στοιχειό». Στόχος του Προγράμματος είναι να μελετήσουν οι μαθητές την αναγκαιότητα, την εξοικονόμηση - ορθή χρήση και την προστασία του νερού στη φύση, τόσο για το ανθρωπογενές όσο και για το φυσικό περιβάλλον.

3)    «Η Κλιματική Αλλαγή κι εμείς».  Στόχος είναι να συζητήσουμε για τις συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής στην καθημερινή μας ζωή και να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με αλλαγή καταναλωτικών και κυκλοφοριακών συνηθειών, τρόπους προστασίας και αύξησης των αποθεμάτων νερού και των χώρων πρασίνου, ώστε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

4)    «Μεσόγειος: Η θάλασσα που μοιραζόμαστε». Στόχος του νέου αυτού προγράμματος του ΚΠΕ Βάμου είναι η γνωριμία των μαθητών με τη θαλάσσια ζωή και την βιοποικιλότητα της, η αναγνώρισης της οικολογικής αξίας της θάλασσας κι ιδιαίτερα της Μεσογείου, η ευαισθητοποίησή τους για τα προβλήματα της θαλάσσιας ζωής κι η ενεργοποίησή τους για την αντιμετώπισή τους. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί συμβολή του ΚΠΕ Βάμου στη Δεκαετία του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς που ξεκινάει το 2021.

Όλα τα παραπάνω προγράμματα είναι για μαθητές 5-18 ετών όλων των εκπ/κών δομών (Κατάλληλα προσαρμοσμένων κατά περίπτωση).

Δηλώσεις συμμετοχής  μπορούν να υποβάλουν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση εδ ώ μέχρι την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020.

Αίτηση καλούνται να υποβάλουν ξανά, εφόσον το επιθυμούν, και  οι εκπαιδευτικοί που είχαν υποβάλει για τα δια ζώσης προγράμματα που ακυρώθηκαν λόγω συνθηκών.

Η/Ο Υπεύθυνη/ος Σχολικών Δραστηριοτήτων καλείται να κατατάξει κατά σειρά προτεραιότητας και να στείλει τον κατάλογο των αιτήσεων της Διεύθυνσής της/του στο ΚΠΕ έως την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020.

Προτεραιότητα για συμμετοχή στα παραπάνω προγράμματα έχουν α) όσοι συμμετέχουν σε Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που συντονίζει το ΚΠΕ Βάμου και β) όσοι ενδιαφέρονται για να υλοποιήσουν Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν επίσης και εκπαιδευτικοί που υλοποιούν ερευνητικές εργασίες στο Γενικό Λύκειο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου