Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Συμμετοχή του ΚΠΕ Βάμου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Greenopolis

 


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου συμμετέχει στο  διεθνές πρόγραμμα Erasmus+ KA201 "GREENOPOLIS – INTERACTIVE EBOOK ON SUSTAINABLE DEVELOPMENT", το οποίο έχει εγκριθεί στην Πολωνία (PROJECT NUMBER 2019-1-PL01-KA201-064753).

            Στο διεθνές αυτό πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά έξι φορείς από 4 διαφορετικές χώρες (Κροατία, Πορτογαλία, Πολωνία, Ελλάδα). Συντονίζεται από το Szkoła Podstawowa im. ks. Jana Twardowskiego w Nowej Wsi Nowa Wies και συμμετέχουν, από την Ελλάδα,  το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, από την Πορτογαλία οι ADVANCIS και BOON που ειδικεύονται στην παραγωγή ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού, από την Πολωνία το Szkola Podstawowa (Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο που βρίσκεται στο κέντρο του Nova Wies ) και το Center of Education and Entrepreneurship Support, ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην οργανωτική υποστήριξη  εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, από την Κροατία το Dječji vrtić "Radost, βρεφονηπιακός σταθμός και νηπιαγωγείο που περιλαμβάνει 43 εκπαιδευτικές ομάδες.

            Το Σχέδιο της Στρατηγικής Σύμπραξης στον Τομέα της Εκπαίδευσης έχει στόχο την ανάπτυξη καινοτόμου παιδαγωγικής που χρησιμοποιεί ως εργαλείο το διαδραστικό ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book) για την προώθηση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη σε παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών, αυξάνοντας το ενδιαφέρον τους μέσω του παιχνιδιού. Στα πλαίσια του Σχεδίου θα δημιουργηθεί ένα εκπαιδευτικό διαδραστικό ηλεκτρονικό βιβλίο για να αξιοποιηθεί σε περιβάλλοντα τυπικής, μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης. Παράλληλα θα δημιουργηθεί Οδηγός Χρήσης του ηλεκτρονικού βιβλίου και Παράλληλων Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων, έτσι ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί παιδαγωγικά από τους εκπαιδευτικούς. Παρουσιάσεις του ηλεκτρονικού βιβλίου, όταν θα είναι έτοιμο, θα γίνουν σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν, σε εκπαιδευτικούς, στο Πόρτο της Πορτογαλίας, στο Νόβα Βίες της Πολωνίας, στην Κροατία και επιπλέον πιλοτική εκπαίδευση για όλους στα Χανιά στην Ελλάδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου