Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Με επιτυχία έγινε η δενδροφύτευση στη Χρυσοσκαλίτισσα



Με επιτυχία έγινε η δενδροφύτευση στη Χρυσοσκαλίτισσα, σε χώρο δημόσιο και δασικό που είχε στο παρελθόν καεί. Ο χώρος υποδείχθηκε από τη Δασική Υπηρεσία, η οποία και διέθεσε και τα 50 δενδρύλλια που φυτεύτηκαν, χαρουπιές και πεύκα. Πρόκειται για δέντρα που ταιριάζουν στην περιοχή, οι δε χαρουπιές μόλις μεγαλώσουν, θα μπορούν να δίνουν χαρούπια που είναι παραδοσιακή ζωοτροφή, ενώ το χαρουπάλευρο χρησιμοποιείται ευρύτατα το τελευταίο διάστημα για την παραγωγή παραδοσιακών κρητικών παξιμαδιών, μπισκότων αλλά και φρυγανιών που παράγονται από τοπικές βιοτεχνίες.
 Η δενδροφύτευση έγινε με τη συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου, του Δήμου Κισάμου, της Πυροσβεστικής, της Δασικής Υπηρεσίας Χανίων, της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Βάμου, στο πλαίσιο του Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», το οποίο υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  Στη δράση αυτή θα πρωταγωνιστές ήταν 50 μαθητές και 5 εκπαιδευτικοί της Ε’ και Στ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου.
Σκοπός της δράσης αυτής ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών, εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας για την ανάγκη προστασίας του δάσους. Στόχος ήταν οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν την αξία του δάσους για την οικολογική ισορροπία και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και να αποκτήσουν δεξιότητες δενδροφύτευσης και καλλιέργειας, έτσι ώστε να μπορούν να οργανώνουν παρόμοιες δράσεις και στο μέλλον, φροντίζοντας και διευρύνοντας τους χώρους πρασίνου και τις δασικές εκτάσεις στην περιοχή τους και συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Για το ΚΠΕ Βάμου
Ο Υπεύθυνος
Ποντικάκης Φώτιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου