Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Ολοκλήρωση Σεμιναρίου με θέμα "Άνθρωποι και ζώα"

Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή αρκετών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το Σεμινάριο με θέμα «Άνθρωποι και ζώα», που οργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου με τη συνεργασία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας κα τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Το Σεμινάριο έγινε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, από τις 10 το πρωί έως τις 1.30 το μεσημέρι στα Χανιά, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων

Την παρουσίαση έκανε η Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μαρία Κοντού, η οποία και δημιούργησε το εκπαιδευτικό υλικό της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο με την υπ’ αριθμ. 26-05-2016 Φ14/965 /85448 /Δ1 απόφαση και η ΠΦΠΟ έχει ξεκινήσει να ενημερώνει-εκπαιδεύει  τους εκπαιδευτές του σε όλη τη χώρα.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών για ανάληψη δράσεων στο σχολείο για θέματα που αφορούν τη σχέση ανθρώπου και ζώων. Καθώς ο αριθμός των αδέσποτων ζώων πολλαπλασιάζεται και παράλληλα μεγάλος αριθμός των άγριων ζώων απειλείται με εξαφάνιση, αποτελεί επιτακτική ανάγκη να αλλάξει η στάση του ανθρώπου και οι πολιτικές που ακολουθούνται απέναντι στα ζώα και τη φύση. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει δημιουργηθεί για τη σχέση ζώων και ανθρώπων, να ευαισθητοποιηθούν για θέματα σχετικά με το περιβάλλον και τη σχέση ανθρώπων και ζώων, να αναλάβουν δράση μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και προγράμματα στο σχολείο τους για το θέμα αυτό.

Για το ΚΠΕ Βάμου

Ο ΥπεύθυνοςΠοντικάκης Φώτιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου