Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σχολεία Δήμου Αποκορώνου για συμμετοχή σε πρόγραμμα για την Ανακύκλωση


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Βάμου προγραμματίζει την υλοποίηση περιορισμένου αριθμού εκπαιδευτικών προγραμμάτων / επισκέψεων για την περίοδο του Ιανουαρίου του 2020 αποκλειστικά για σχολεία του Δήμου Αποκορώνου.
Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιοχή μας και θέλοντας να συμβάλουμε στην ευαισθητοποίηση των πολιτών ξεκινώντας από τα σχολεία για την προώθηση της μείωσης των απορριμμάτων, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης, το ΚΠΕ Βάμου προσφέρει τη δυνατότητα σε σχολεία του Δήμου Αποκορώνου να δηλώσουν συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Βάμου «Αλλάξτε συμπεριφορές: ΑνακυκλωSOSτε» για το μήνα Ιανουάριο του 2020.
Το πρόγραμμα αυτό θα είναι μονοήμερο και θα υλοποιείται στο χώρο του ΚΠΕ στον Κεφαλά ή, εναλλακτικά, στο χώρο του σχολείου και θα αφορά ομάδες έως 35 μαθητών.
Στόχος του Προγράμματος είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές-τριες με την έννοια και τη σπουδαιότητα της μείωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης, απορριμμάτων.  Να μάθουν τι και πώς πρέπει να ανακυκλώνουν, και να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση. 
Η διάρθρωση του προγράμματος: Ξεκινάει με μια αρχική παρουσίαση με τη χρήση υπολογιστή και βιντεοπροβολέα.  Ακολουθεί συζήτηση και δραστηριότητα με συμπλήρωση φύλλων εργασίας. Συνεχίζουμε με εργαστήρια ανακύκλωσης χαρτιού ή επαναχρησιμοποίησης άχρηστων υλικών για την κατασκευή χρήσιμων αντικειμένων - Εξοικονόμηση πόρων.
Για το Νηπιαγωγείο και τις μικρές τάξεις του Δημοτικού το πρώτο μέρος, πριν τα εργαστήρια αντικαθίσταται με κουκλοθέατρο, τον «Άρχοντα Σκουπίδη» βασισμένο πάνω σε κείμενο της Μαρινέλλας Βλαχάκη.
Δηλώσεις συμμετοχής  μπορούν να υποβάλουν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση μέχρι την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019.
Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Χανίων καλείται να στείλει τον κατάλογο των αιτήσεων της Διεύθυνσής της στο ΚΠΕ έως την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου