Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Ημέρα Επαναχρησιμοποίησης με ανταλλαγή βιβλίων και παιχνιδιών

Ημέρα Επαναχρησιμοποίησης με ανταλλαγή βιβλίων και παιχνιδιών υλοποίησε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου σε συνεργασία με την Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων με τη συμμετοχή μαθητών κι εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Νεροκούρου Χανίων.
Η δράση αυτή έγινε στα πλαίσια του Περιφερειακού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Αλλάξτε συμπεριφορές: ΑνακυκλωSOSτε!".
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του Δήμου Χανίων στο Δημοτικό Κήπο, το οποίο παραχωρήθηκε ευγενικά από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, ενώ στη δράση συνέβαλε και η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων (ΔΕΔΙΣΑ).
Σκοπός της δράσης αυτής ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών για το θέμα των απορριμμάτων, ενώ στόχοι ήταν να αναδειχθεί το πρόβλημα, να συζητηθούν οι εναλλακτικές λύσεις όπως η μείωση απορριμμάτων, η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση και, τέλος, να προωθηθούν ενεργά στάσεις και συμπεριφορές μείωσης των απορριμμάτων όπως η συγκεκριμένη της ανταλλαγής βιβλίων και παιχνιδιών.
Έτσι, οι μικροί μαθητές έφεραν βιβλία και παιχνίδια, ενώ βιβλία και παιχνίδια διέθεσε και το ΚΠΕ Βάμου με τη συνδρομή βιβλιοπωλείων κι ενός καταστήματος παιχνιδιών της πόλης. Έγινε ανταλλαγή και κάθε μαθητής έφυγε με ένα καινούριο βιβλίο ή παιχνίδι μετά τη δράση, βιώνοντας στην πράξη πώς μπορούμε να μειώνουμε τα σκουπίδια,να εξοικονομούμε χρήματα, παίζοντας και διαβάζοντας και δίνοντας νέα ζωή στα παλιά μας βιβλία και παιχνίδια.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου