Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Πρόσκληση για συμμετοχή στο Περιφερειακό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Αλλάξτε συμπεριφορές... ΑνακυκλωSOSτε!"

Το ΚΠΕ Βάμου συνεχίζει τη λειτουργία του Περιφερειακού δικτύου Π.Ε. σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης με θέμα: «Αλλάξτε Συμπεριφορές…ΑνακυκλωS.O.S.τε», και καλεί τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν συμμετοχή, παίρνοντας έτσι μέρος στην ανταλλαγή ιδεών και πρακτικών τόσο στην Ετήσια Συνάντηση του Δικτύου στο ΚΠΕ Βάμου, όσο και μέσα από το διαδίκτυο και το ιστολόγιο του Δικτύου (http://anakyklososte.blogspot.gr) αλλά και συμμετέχοντας στις Ημέρες Δράσης για την Επαναχρησιμοποίηση που οργανώνει κάθε χρόνο το Δίκτυο. Παράλληλα, συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και σχολεία λαμβάνουν και το εκπαιδευτικό υλικό που έχει επεξεργαστεί το ΚΠΕ Βάμου για το Δίκτυο. 
Το Δίκτυο λειτουργεί σε συνεργασία με άλλα  ΚΠΕ και Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων και ΠΕ όπου υπάρχουν και θα ζητηθεί η έγκρισή συνέχισής του από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι σκοποί του δικτύου είναι:
-          Η προαγωγή και η ανάπτυξη της Π. Ε. στα σχολεία
-          Η ευαισθητοποίηση, η ενεργοποίηση και η απόκτηση από τους μαθητές κριτικής σκέψης  σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος
-          Η ενίσχυση των δράσεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα την μείωση των σκουπιδιών, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση στα σχολεία. Στόχος επίσης είναι η ανταλλαγή εμπειριών, ιδεών και γνώσεων μεταξύ των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν, η παροχή γνώσεων και τεχνικών ευαισθητοποίησης μαθητών, εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας για τη μείωση των απορριμμάτων, την επαναχρησιμοποίηση υλικών, την κομποστοποίηση και την ανακύκλωση.

Οι επιμέρους στόχοι είναι:
-          Η ενεργή και συνειδητή συμμετοχή των μαθητών στη διαχείριση του φυσικού, κοινωνικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης.
-          Η οριζόντια επικοινωνία και η δικτύωση των σχολείων. 
-          Η έμμεση επίδραση στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, (οικογένεια, φίλοι, γειτονιά), αφού οι μαθητές λειτουργούν ως «πυρήνες» ευαισθητοποίησης.
Θεωρούμε ότι η συνέχιση της λειτουργίας του ως άνω θεματικού δικτύου είναι αναγκαία και θα συνεισφέρει στη διαμόρφωση συμπεριφορών σε μαθητές-τριες, εκπαιδευτικούς και ευρύτερα στο κοινωνικό σύνολο.
Για δήλωση συμμετοχής, συμπληρώστε ηλεκτρονικά τις παρακάτω Αιτήσεις:
§  Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων https://drive.google.com/open?id=1Eeq4aMmei0baFe47WdQ-ayv1lJWeaohHvVKH7qMJ21k

Ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ ΒάμουΠοντικάκης Φώτιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου