Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Εσπερίδα για εφαρμογές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε Σχολικά κτήρια

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης (Παράρτημα Χανίων) οργανώνει την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 μμ, Ενημερωτική – Επιμορφωτική Εσπερίδα με θέμα:
«Εφαρμογές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε σχολικά κτήρια».
Η Ενημερωτική – Επιμορφωτική Εσπερίδα αυτή είναι ανοιχτή στη συμμετοχή φοιτητών, εκπαιδευτικών και πολιτών. Στόχος είναι η ενημέρωση πολιτών και φορέων για τις δυνατότητες που υπάρχουν για εφαρμογές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε σχολικά κτήρια με τη συνεργασία Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Πολυτεχνείο Κρήτης, ΤΕΙ, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων) και τοπικών φορέων όπως π.χ. οι Δήμοι.
Στην Εσπερίδα θα παρουσιαστούν καλά παραδείγματα εφαρμογών ΑΠΕ σε σχολεία όπως στο ΕΠΑΛ Βρυσών στα Χανιά αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις που υπάρχουν για άλλα σχολικά κτήρια. Έτσι μπορεί να εξοικονομηθούν χρήματα και φυσικοί πόροι και να μειωθούν παράλληλα οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και άλλων ρύπων που παράγονται με τη χρήση ορυκτών καυσίμων.
Πέρα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση πολιτών και φορέων, στόχος είναι και η ανάπτυξη μελλοντικών συνεργασιών μεταξύ τοπικών φορέων, σχολείων, Δήμων, του Πολυτεχνείου και του ΤΕΙ για την εφαρμογή ΑΠΕ σταδιακά σε όλα τα σχολικά κτήρια. Η Κρήτη και η χώρα μας είναι από τα μέρη που αναμένεται να πληγούν καίρια από τις επιπτώσεις της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής και η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων υποκατάστασης των ορυκτών καυσίμων είναι όσο ποτέ επείγουσα. Τα δημόσια κτήρια και οι δημόσιοι φορείς πρέπει να δώσουν το καλό παράδειγμα της συνολικότερης αλλαγής που πρέπει να υπάρξει στην κοινωνία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ
«Εφαρμογές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε σχολικά κτήρια»
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016
Αμφιθέατρο ΤΕΙ Κρήτης-Χανιά

7.00 - 7.20                Παιδαγωγική Ομάδα ΚΠΕ Βάμου
«Παιδαγωγικά και περιβαλλοντικά οφέλη από τις εφαρμογές ΑΠΕ στα σχολικά κτήρια»
7.20 - 7.40                Γιάννης Βουρδουμπάς, καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης
«Πώς θα μηδενίσουμε τη χρήση ορυκτών καυσίμων και τις εκπομπές CO2  στα σχολεία (εφαρμογές ΑΠΕ για ενέργεια και θέρμανση)»
7.40 - 8.00               Μαρία Περακάκη, Επιστημονική συνεργάτης ΤΕΙ Κρήτης, «Η ώρα της γης»
                                 
8.00 - 8.20                            Φασαράκης Βασίλης (ηλεκτρολόγος μηχανολόγος)- Μποτωνάκης Χρήστος (μηχανικός παραγωγής και διοίκησης) – Δημητρούλια Αγγελική (οικονομολόγος), ΕΠΑΛ Βρυσών  
«Εφαρμογές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ΕΠΑΛ Βρυσών Αποκορώνου»
8.20 - 8.40                Σκούλικα Ευαγγελία (μηχανικός ΤΕΕ) – Κανατάκης Ηλίας (πολιτικός μηχανικός), Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων
«Πρόταση – μελέτη για την εφαρμογή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων»

8.40 - 9.00                 Ερωτήσεις - συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου