Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Εφαρμογή Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης για την Κλιματική Αλλαγή

Μια καινούρια δυνατότητα δίνει πλέον το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, με την εφαρμογή Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης για την Κλιματική Αλλαγή που έθεσε σε λειτουργία, η οποία είναι διαθέσιμη στην ειδική σελίδα του ιστολογίου αυτού και μπορεί κανείς να τη δει εδώ, 
http://kpevamou.blogspot.com/p/blog-page_30.html
ή κι εδώ, στο ιστολόγιο του ΚΠΕ για την Κλιματική Αλλαγή: https://climatecreteschools.blogspot.com/p/blog-page_31.html?view=classic
Η εφαρμογή αυτή είναι φτιαγμένη με τη μεθοδολογία της Ασύγχρονης Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (που σημαίνει ότι δεν απαιτείται η ταυτόχρονη παρουσία εκπαιδευτικού και μαθητών στον ίδιο χρόνο και στον ίδιο χώρο). Με βάση αυτήν, οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο υλικό του μαθήματος όποτε το επιθυμούν, για όση ώρα το επιθυμούν και από οποιοδήποτε χώρο το επιθυμούν (από το σπίτι τους ή έξω), καθώς και με μια ποικιλία μέσων που περιλαμβάνουν υπολογιστή σταθερό ή φορητό, τάμπλετ ή κινητό που διαθέτουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Στην εφαρμογή αυτή αξιοποιούνται μικρά κείμενα, εικόνες, μικρά βίντεο του ΚΠΕ Βάμου αλλά και το διαδίκτυο, παιχνίδια και ασκήσεις όπως ερωτήσεις, κουίζ, ταξινόμηση, υπερσυνδέσεις σε επιπλέον πηγές και υλικό.
Σκοπός αυτού του εκπαιδευτικού υλικού είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την Κλιματική Αλλαγή. Στόχοι είναι η κατανόηση της διάκρισης καιρού και κλίματος, να μάθουν οι εκπαιδευόμενοι για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την Κλιματική Αλλαγή, να γνωρίσουν την ανθρώπινη συμβολή στην Κλιματική Κρίση και να εξερευνήσουν εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισής της.
Για την εφαρμογή αυτή χρησιμοποιήθηκε το λογισμικό H5P, ενσωματώνοντας στο υλικό αυτό κείμενα, βίντεο, εικόνες, υπερσυνδέσεις στο διαδίκτυο, κουίζ και παιχνίδια.

1 σχόλιο: