Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Ανακύκλωση σε σχολεία του Δήμου Αποκορώνου από το ΚΠΕ Βάμου

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Βάμου προχωράει στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Αλλάξτε συμπεριφορές: ΑνακυκλωSOSτε» (στα πλαίσια του Περιφερειακού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το θέμα αυτό που συντονίζεται από το ΚΠΕ Βάμου) για την περίοδο του Ιανουαρίου του 2020 αποκλειστικά για σχολεία του Δήμου Αποκορώνου.
Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιοχή μας και θέλοντας να συμβάλουμε στην ευαισθητοποίηση των πολιτών ξεκινώντας από τα σχολεία για την προώθηση της μείωσης των απορριμμάτων, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης.
Το πρόγραμμα αυτό θα είναι μονοήμερο και θα υλοποιείται στο χώρο του σχολείο., Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση του θέματος και εναλλακτικών λύσεων για το πρόβλημα των απορριμμάτων (ή κουκλοθέατρο για νηπιαγωγεία) και εργαστήριο επαναχρησιμοποίησης υλικών.
Στο πρόγραμμα αυτό θα λάβουν μέρος 208 μαθητές και 20 εκπαιδευτικοί από 7 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αποκορώνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου