Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

«ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ» Δράση ΚΠΕ Βάμου -7ο Δημ. Σχολείου Χανίων


 Την Πέμπτη 19/09/2019, στα πλαίσια της Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας, το ΚΠΕ Βάμου, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποίησε μια προγραμματισμένη δράση με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα και πιο ειδικά , την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα.
Βάση της δράσης ήταν ένα από τα προγράμματα που υλοποιεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου και αφορά στην ιστορία της Παλιάς Πόλης των Χανίων, «Χανιά μια βόλτα 5.500 χρόνων».
Συνοδοιπόροι της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ ήταν τα παιδιά της Στ  τάξης του 7ου Δημ. Σχολείου Χανίων(Ενός από τα ιστορικά σχολεία της παλιάς πόλης) και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, κ. Γιάννης Γιαννακάκης. Όλοι μαζί περπάτησαν, έμαθαν για την ιστορία της πόλης, αλλά συγχρόνως  παρατήρησαν και κατέγραψαν κάποια από τα προβλήματά της…
Την επόμενη μέρα Παρασκευή 20/09/2019, η Π.Ο. του ΚΠΕ σε συνέχεια της Δράσης, επισκέφτηκε  το σχολείο και μετά από δημιουργική συζήτηση με τα παιδιά αποφάσισαν να γράψουν «τα παράπονά τους στο Δήμαρχο» πάνω σε καρτ- ποστάλ από το εκπαιδευτικό υλικό του ΚΠΕ.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου