Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Precious Plastic

Το σχέδιο “Precious Plastic” στο οποίο συμμετέχει ως ένας από τους 7 εταίρους το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου γίνεται με την υποστήριξη του προγράμματος Erasmus+ και υλοποιείται από το Νοέμβριο του 2018 έως τον Οκτώβριο του 2019. 
Στο σχέδιο συμμετέχει ακόμη το Λύκειο του Maltepe από την Τουρκία, η ιταλική κοινότητα Capranica, η γαλλική οργάνωση Artefacts, η ουγγρική οργάνωση Ecocenter Alapitvany, η ισπανική οργάνωση Viaje a la Sostenibilidad από τη Σαραγόσα και η πορτογαλική Buinho Association που συντονίζει το Σχέδιο.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα Youth in Action που υποστηρίζεται από το Erasmus+ και υλοποιείται στο  Aljustrel της Πορτογαλίας.

Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού έγινε μια προκαταρτική συνάντηση το Δεκέμβριο 2018, εκπαίδευση 14 εκπαιδευτών (2 Youth Workers από κάθε συμμετέχουσα χώρα) με τη συμμετοχή του ΚΠΕ Βάμου το Μάρτιο 2019 και ακολουθεί στα τέλη Ιουλίου 2019 εκπαίδευση 42 νέων (5 νέων με τη συνοδεία ενός εκπαιδευτή από κάθε συμμετέχουσα χώρα), με θέμα την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση πλαστικού, έτσι ώστε να μειωθούν οι τεράστιες ποσότητες πλαστικού που έχουν κατακλύσει κάθε γωνιά του πλανήτη.

Εικόνες από τα εργαστήρια του Σεμιναρίου Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών που έγινε το Μάρτιο του 2019 μπορείτε να δείτε στο You Tube, ενώ περισσότερα για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα https://preciousplastic.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου