Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Παιχνίδι γνωριμίας στην αυλή του ΚΠΕ στον Κεφαλά
Την αναγκαιότητα και τους τρόπους Εκπαίδευσης για την Κλιματική Αλλαγή συζήτησαν εκπαιδευτικοί από σχολεία της Κρήτης μέσα από εισηγήσεις και εργαστήρια που υλοποιήθηκαν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου στον Κεφαλά Αποκορώνου την Παρασκευή 15 Ιουνίου και στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018.
Το Σεμινάριο οργανώθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»  με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων ΠΕ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.
Την πρώτη ημέρα του Σεμιναρίου στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Βάμου στον Κεφαλά Αποκορώνου παρουσιάστηκαν:
·         Εκπαιδευτικά Προγράμματα των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Κρήτης για την Ενέργεια και για την Κλιματική Αλλαγή.
Εισήγηση Νίκου Χρυσόγελου, ΚΟΙΝΣΕΠ "Άνεμος Ανανέωσης"
·         Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Κρήτη ως τρόπος αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής από το Γιάννη Βουρδουμπά, Χημικό Μηχανικό, Επιστημονικό Συνεργάτη του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ).
·         Κοινωνίες και σχολεία Ανοιχτά στην Προστασία του Κλίματος και την Εξοικονόμηση Ενέργειας σε Αθήνα και Βερολίνο  από το Νίκο Χρυσόγελο, Χημικό, από την ΚΟΙΝΣΕΠ «Άνεμος Ανανέωσης».

Τη δεύτερη ημέρα στο Κολυμπάρι, ο Αντώνης Καλογεράκης, Μηχανικός Περιβάλλοντος από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης μίλησε στους εκπαιδευτικούς για την Κλιματική Αλλαγή και τις εναλλακτικές λύσεις αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και στη συνέχεια μας ξενάγησε το Μουσείο Κρητικών Βοτάνων και στις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών σε ταράτσες της Ορθόδοξης Ακαδημίας που καλύπτουν έως και 80% των ενεργειακών αναγκών της.

Μονοπάτι πάνω από την Ορθόδοξη Ακαδημία στο Κολυμπάρι

Ακολούθησαν εργαστήριο κατασκευών με μικρά φωτοβολταϊκά στοιχεία και συζητήθηκε σε ομάδες ο τίτλος που θα βάζαμε για το μέλλον με βάση την αφίσα του Σεμιναρίου. Κάθε ομάδα ακολούθως παρουσίασε το δικό της τίτλο και τη δική της οπτική για το μέλλον σε σχέση με την κλιματική αλλαγή και τον πλανήτη που θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές.Για το ΚΠΕ Βάμου
Ο Υπεύθυνος

Ποντικάκης ΦώτιοςΤο κτήριο του ΚΠΕ Βάμου στον Κεφαλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου