Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Δράσεις του ΚΠΕ Βάμου για την Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης


Το Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΠΕ) Βάμου, διοργανώνει σε συνεργασία με τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, τις παρακάτω δράσεις στα πλαίσια της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης:
§         Έκθεση έργων μαθητών (ζωγραφικής ή μικτής τεχνικής) με θέμα «Η πόλη χωρίς αυτοκίνητο», στο Μεγάλο Αρσενάλι (KAM), στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015, από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.
§         Ημερίδα Παρουσίασης των Προγραμμάτων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Κρήτης, τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015, από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, στο Μεγάλο Αρσενάλι (KAM) στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.
Στόχος των δράσεων αυτών είναι να προωθηθεί η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κι η ανάγκη αναζήτησης εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη αλλά και να προβληθούν τα προγράμματα των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Κρήτης, να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί κι οι πολίτες γενικότερα για τη δράση των ΚΠΕ. Ειδικότερα για τους εκπαιδευτικούς θα γίνει ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να σχεδιάσουν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και να συμμετέχουν σε προγράμματα των ΚΠΕ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
18:30-18:45:
Εγγραφές – Χαιρετισμοί
18:45-19:15:
«Σχεδιασμός προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», Ελένη Καβαζίδου (Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων) – Αρετή Μαρματάκη (Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων).
19:15-20:15:
Παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Κρήτης, Εκπρόσωποι Παιδαγωγικών Ομάδων των ΚΠΕ της Κρήτης
20:15-21:00:
Συζήτηση

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά πατώντας εδώ, ή https://docs.google.com/forms/d/1awfw-Hae1vL-hXIVtfo0yOXDx8j0C6JnvS_6lIJstK8/viewform?usp=send_form ή στην ιστοσελίδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου.



Ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ Βάμου
Ποντικάκης Φώτιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου