Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε προγράμματα του ΚΠΕ Βάμου έως τις 23-12-2015

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΠΕ) Βάμου, στα πλαίσια της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», ΑΠ 7 που αφορά τα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία και που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς πόρους, προγραμματίζει την υλοποίηση περιορισμένου αριθμού εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε σχολικές μονάδες ή στο πεδίο της περιοχής, ανάλογα με το θέμα, μέχρι τις 23-12-2015.
Τα προγράμματα αυτά θα είναι διάρκειας  2 - 4 διδακτικών ωρών και θα υλοποιούνται στο χώρο του σχολείου ή στο αντίστοιχο πεδίο (π.χ. λίμνη της Αγιάς) και θα αφορούν ομάδες έως 35 μαθητών.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα από τα οποία μπορούν να επιλέξουν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί είναι τα εξής:
1)          «Ελιά και λάδι στην Κρήτη». Στόχος του Προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές-τριες τον Ελαιώνα και την Ελιά, να συνειδητοποιήσουν την σπουδαιότητα των προϊόντων της για την Οικονομία του τόπου τους και την υγεία των κατοίκων και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας του οικοσυστήματός της.
2)          «Αλλάξτε συμπεριφορές: Ανακυκλω SOS τε!». Στόχος του Προγράμματος είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές-τριες με την έννοια και τη σπουδαιότητα της μείωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης, απορριμμάτων.  Να μάθουν τι και πως πρέπει να ανακυκλώνουν, και να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση.  (Χρήση άχρηστων υλικών για την κατασκευή χρήσιμων αντικειμένων - Εξοικονόμηση πόρων).
3)          «Το νερό είναι στοιχείο και στοιχειό». Στόχος του Προγράμματος είναι να μελετήσουν οι μαθητές τη λειτουργία, την ορθή χρήση και την αναγκαιότητα του νερού στη φύση, τόσο για το ανθρωπογενές  όσο και για το φυσικό περιβάλλον.
4)          «Το σχολείο μας πρασινίζει: αρώματα, χρώματα, γεύσεις στο σχολικό κήπο».  Στόχος του  προγράμματος είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τη φύση, να αναγνωρίσουν τη σημασία των φυτών, να γνωρίσουν τη βιοποικιλότητα των Χανίων και της Κρήτης και να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της για την τοπική οικονομία και τη σύνδεσή της με τον τοπικό πολιτισμό.
5)          «Μία Βόλτα στα Χανιά 5.500 χρόνων».  Στόχος του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές την Παλιά Πόλη των Χανίων, μια πόλη που κατοικείται συνεχώς από την Παλαιολιθική Εποχή.  Να εξερευνήσουν το ανθρωπογενές περιβάλλον, τα μνημεία διαφόρων πολιτισμών από τη μινωική εποχή μέχρι σήμερα και να αντιληφθούν την αδιάλειπτη συνέχεια στην κατοίκησή της με τον εξαιρετικό κτιριακό-πολιτιστικό πλούτο.
Όλα τα παραπάνω προγράμματα είναι για μαθητές 5-18 ετών.

Δηλώσεις συμμετοχής  μπορούν να υποβάλουν οι εκπαιδευτικοί μέσω των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πατώντας  εδώ ή https://docs.google.com/forms/d/1NyPfa37S4pmMOePOEU2PIlCPxIedLAjOUlJx2jFYjIM/viewform?usp=send_form  μέχρι την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου